Asperges en langoustines

Asperges en langoustines

Niet met de traditionele ham maar deze keer een recept van witte asperges en langoustines. Een heerlijke combinatie met rijke smaken. Een gerecht als dit vraagt natuurlijk om een mooie wijn met karakter. Een mooie wijnspijscombinatie bij dit aspergegerecht is dan ook een zuivere Loire wijn of een zachtere combinatie van Chardonnay en Viognier.

Asperges en langoustines

Ingrediënten voor 3 personen
• 12 witte asperges
• 100 gr. Hollandse garnalen
• 8 langoustine staarten
• Klein blikje mais
• 2 el. room
• 2 el. honing

Bereiding


Laat de maïs laten uitlekken en pureer in een keukenmachine. Wrijf het daarna door een zeef. Roer de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Kook de asperges koken in water met 12 gram zout per liter water en laat ze afkoelen. Snijdt de aspergekoppen (7 cm) eraf en snij ze dan nogmaals in de lengte door. Zet de gehalveerde punten rechtop in een rond vormpje (Ø 5 cm) met de platte kant naar buiten gericht. Vul de binnenkant met Hollandse garnalen en zet de vormpjes in de koelkast. Om ervoor te zorgen dat het niet uit elkaar valt na het verwijderen van de vorm kan je de garnalen aan elkaar binden met een beetje cocktailsaus.

Verhit de honing op een middelhoog vuur in een pan met antiaanbaklaag. Als de honing wat bruin wordt de overgebleven aspergestelen hierin karamelliseren. Bak de langoustinestaarten kort aan in olijfolie aanbakken (2 minuten).

Opmaak van het bord:

Zet de stekers op het bord en laat voorzichtig het taartje eruit glijden. Leg de aspergestelen schuin ervoor. Hierop komen de langoustines te liggen. Als laatste met een lepel een mooie streep zalf van maïs ervoor leggen. Eventueel nog garneren met wat blaadjes mooie sla.

Geniet ervan!

Bron recept: Aspergecentrum

Wijnadvies

Vegan
Laurent Miquel Solas Viognier
Laurent Miquel Solas Viognier
Frankrijk | Vin Pays d'Oc | Laurent Miquel
9,95